EPA
Volledig scherm
© EPA

“Coronavirus kan zich verplaatsen over afstand van meer dan 8 meter in slachterijen”

Deeltjes van het nieuwe coronavirus kunnen zich in bepaalde omstandigheden over een afstand van meer dan 8 meter verplaatsen, zo blijkt uit een nieuwe studie. Die werd uitgevoerd in een slachthuis in Duitsland. Koude lucht die niet voldoende ververst werd, bleek de boosdoener.

4 reacties

  • Elsie Gosse

    4 jaar geleden
    Het is niet alleen oppassen in slachterijen maar ook in o.a. bedrijven, scholen, kortom in alle gebouwen waar airco en/of verwarming aanwezig is via een ventilatiesysteem. Onafhankelijke experten waarschuwen hiervoor en wijzen op het belang van een filtersysteem te voorzien voor alle gebouwen die van dergelijke systemen gebruik maken. Er hoeft maar één persoon besmet te zijn in een gebouw, via airco/verwarming kunnen anderen besmet geraken, zelfs al blijven ze op zogezegde veilige afstand.
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    En die mensen dragen altijd mondmaskers. Het beste bewijs dat die niet helpen tegen aerosolen, dwz de lucht dat iemand anders uitademt die ge door gebrek aan wind daarna zelf inademt. In gesloten ruimtes is dat niet te vermijden en daarom vinden buiten ook geen besmettingen plaats. De deeltjes in die aerosolen zijn zo klein, dat geen mondmasker ze kan stoppen.
  • Dries Dumoulin

    4 jaar geleden
    Dus met andere woorden blijf weg van slagers en beenhouwerijen ?
  • Chaffi Delbaere

    4 jaar geleden
    Sinds uitbraak in Wuhan al gedacht dat het virus met de straalstroom tot boven de bergtoppen van Italië is meegevoerd om dan in warmere luchtcirculatie als sneeuw uit de lucht te dwarrelen..