AFP
Volledig scherm
© AFP

Gaëlle Mys stopte met turnen "vanwege pesterijen en intimidaties"

Meer sportOok voormalig turntopper Gaëlle Mys heeft in haar carrière te maken gehad met intimidaties en pesterijen. Die hebben ervoor gezorgd dat ze in 2016 stopte met gymnastiek. Dat heeft de Oost-Vlaamse zaterdag verklaard op Instagram.

4 reacties

  • Verschueren Eddy

    4 jaar geleden
    Mensen die niet gepest worden weten duidelijk niet waarover het gaat. Mensen die niet gepest worden hebben er helemaal geen weet van hoe diep dit inhakt in een mensenleven. Hoe klein of groot het pestgedrag ook is, het doet altijd iets met een mens. Je blijft het meedragen. Spijtig dat heel wat mensen het zien gebeuren maar oogkleppen dragen of uit schrik om ook gepest te worden de groep pesters mee gaan volgen
  • Jan VANDEN BERGHE

    4 jaar geleden
    Moedig en eerlijk om op het moment zelf te reageren, en zo er geen reactie kwam, om zelf de nodige beslissingen te nemen.
  • Charity Swinnen

    4 jaar geleden
    Gisteren interview met Van Walleghem gezien. Ik denk dat er veel coaches zijn die al wel eens zullen zeggen als je geen goesting hebt of niet harder traint, blijf je maar thuis. Als dat mishandeling is, ja dan wordt er overal mishandeld.
  • dany busschots

    4 jaar geleden
    voor mij was je een prachtige topatlete ,ik hoop dat je veel geluk hebt in u verdere leven
  1. Viertal die "spot dreven met de sport" uit de uitslag van Chinese halve marathon geschrapt
    4

    Viertal die "spot dreven met de sport" uit de uitslag van Chinese halve marathon ge­schrapt

    “Hij is mijn vriend.” Met die woorden verklaarde de Keniaan Willy Mnangat aanvankelijk waarom hij de Chinese thuisloper He Jie (25) de halve marathon van Peking liet winnen. Op de beelden is te zien hoe naast Mnangat ook Robert Keter, een andere Keniaan, en de Ethiopiër Bikila zich inhouden om He als eerste over de finish te laten komen. De organisatie heeft ervoor gekozen om het viertal uit de uitslag te schrappen.
  2. Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleyballer van het Jaar
    VOLLEYPROMS

    Seppe Rotty (Roeselare) voor de tweede keer Volleybal­ler van het Jaar

    Gisteravond – drie dagen voor de start van de titelfinales tussen Maaseik en Roeselare – werden de Volleyproms uitgereikt, prijzen voor de uitblinkers van het competitiejaar. De nieuwe stemgerechtigden – spelers en coaches – opteerden voor uitgesproken ‘jonge’ spelers. Seppe Rotty (Roeselare) won na 2022 voor de tweede keer bij de mannen, voor Manon Stragier (Asterix Avo) werd het een eerste bekroning. Rotty haalde het in de top drie van zijn ploegmaat Simon Plaskie en als derde Martin Perin (Maaseik), wat eerder een emotionele keuze was na zijn hartfalen en het onmiddellijk stopzetten van zijn spelerscarrière. Eén grote verrassing: niet Steven Vanmedegael (bekerwinnaar met Roeselare en opnieuw titelfinalist) werd uitgeroepen tot coach van het jaar, wel Christophe Achten die met Aalst de competitie op de derde plaats afsloot. Spelers van Roeselare en Maaseik – in volle voorbereiding op de titelfinales – bleven afwezig op de gala-avond.