VUB-professor Dirk Devroey.
Volledig scherm
VUB-professor Dirk Devroey. © Stefaan Temmerman

VUB-professor Dirk Devroey: "Volledige lockdown voor Antwerpen is enige oplossing"

VUB-professor Dirk Devroey pleit voor een volledige lockdown voor Antwerpen. In zijn ogen is dat de enige oplossing om de tweede golf van het coronavirus te bestrijden. “In andere landen zou dit al lang gebeurd zijn”, klinkt het. Zijn collega Marc Van Ranst denkt dat zelfs daar al te laat voor is. “Het schip heeft de haven al verlaten.”

69 reacties

  • Jos Mardig

    4 jaar geleden
    Ik ben blij met de nieuwe maatregelen. Voor mij blijft alles hetzelfde, behalve dat er nu terug een hoop dommeriken niet meer in de winkel mogen en er weer meer plaats is, en je echt op een half uur kunt buiten zijn. Top! Nu nog lokale lockdown in enkel districten in Antwerpen, zodat je de juiste mensen te stekken hebt, en laat de rest maar draaien, of we gaan er allemaal onderdoor...
  • Patrizia Drowaert

    4 jaar geleden
    Die zal het wel uitleggen hij amuseert zich in de media en zijn loon loopt verder. Andere mensen verliezen hun werk en zelfstandigen gaan failliet. Een fijne regering hier in België die er niks van kennen en wat speculeren met geld in hun zakken is er natuurlijk niks te verliezen.
  • Philippe Janssens

    4 jaar geleden
    Haven Van Antwerpen: zéér weinig besmettingen. Nochtans werken havenarbeiders in steeds wisselende bubbels. Dus ook in lockdown of wat? Devroey heeft nu zijn 15 minutes of fame gehad en mag zich als schepen terug in zijn eigen dorp gaan moeien.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Deze regering heeft geen boodschap aan volledige oplossingen. Ze zoekt steeds naar halve oplossingen. Het zal dus waarschijnlijk een soort halve lockdown worden die volledig niets oplost.
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Nog ene die goed praten heeft met een loon dat mooi verder loopt. Kan ook mooi in zijn bubbel blijven. Hoop dat de regering geen lockdown en ook dat dragen van dat mondmasker alleen op drukke plaatsen moet. Virologen zijn de pedalen kwijt hoop op verstand van de regering.