Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
© Gregory Van Gansen / Photo News

OVERZICHT. Besmettingen nemen verder toe tot 279 per dag, meer dan 500 nieuwe infecties in Antwerpen

Tussen 17 en 23 juli is het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in België verder gestegen naar 278,9. Dat is een toename met 71 procent tegenover de week voordien. Het is de 21ste dag op rij dat de cijfers stijgen. Ook het aantal hospitalisaties is toegenomen, zo blijkt uit de laatste gegevens van het online dashboard van Sciensano.

71 reacties

  • Anne Marie De Keersmaecker

    4 jaar geleden
    Woon in de provincie Antwerpen, als ik mijn buren bezig zie dan verschiet ik er niet van.Mijn oude buurvrouw nodigt vriendinnen uit op de koffie,gaat daarna aan de arm van haar vriendinnen wandelen.Andere buren nodigen elk week-end groepen mensen uit die tot stukken in de nacht op enkele m 2 op elkaar zitten terwijl me-vrouw verpleegkundige is die de gevolgen van corona goed moet kennen.Ik zet 1 mondmasker op als ik de deur uitga ook om mijn hondjes uit te laten en wordt daar raar voor bekeken
  • Juliette Carton

    4 jaar geleden
    Waarom te laat ? De grote fout van de experten was dat ze geen politici of handelaars zijn. Als je iets wil vraag je veel meer dan wat je echt wil. De bubbel verkleinen naar 10 van 15 was veel te weinig. Te beginnen met dat men terug een vaste bubbel moest en liefst eentje van max 5 of nog minder. Nu konden de politici te makkelijk zeggen dat het niet ingrijpend was dus liever niks doen waar men pas goed in is.
  • Jan peeters

    4 jaar geleden
    Anna Vandenberg, De Wever vond de maatregelen in maart, te drastisch en te snel, al vergeten?? Hij heeft er alles aan gedaan om Wilmés te boycotten met zijn sarcasme, hij heeft onze stad gewoon in de steek gelaten, het is niet voor niks dat hier de grootste broeihaard is van het land. Ik zie hem nog zeggen : ik ga niet beboeten. NVA is totaal afwezig in deze crisis, Jambon weet zelfs niet waarover hij het heeft, beschamend.
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    volledig eens met jos vermeulen, hoog tijd dat men voor Antwerpen cijfers per district geeft. Dan wordt het ook mogelijk om de ware probleemgebieden (oa Borgerhout en Deurne) volledig af te sluiten van de rest van de wereld. Of gaat men toch weer wachten totdat alles dicht moet?
  • Franky Vandenberghe

    4 jaar geleden
    Met uitzondering van het aantal doden maakt John Ulmer de juiste analyse. Ambtenaren, onderwijzend personeel, iedereen in de zorg en geneeskunde, iedereen die voltijds kon blijven werken; ondervindt geen financiële invloed van de maatregelen op korte termijn. Meestal jobs die enkel geld kosten. De economische motor stilleggen (onderschat Antwerpen daarbij niet) kan gewoon niet. Logisch, maar sommigen denken dat alles moet wijken voor enkele duizenden overstrekte.