Direct naar artikelinhoud
Verenigd Koninkrijk

Johnson roept Britten op om gewicht te verliezen: ‘Ik was te dik toen ik met corona werd opgenomen’

De Britse premier Boris Johnson.Beeld AFP

Het Verenigd Koninkrijk heeft een overheidscampagne aangekondigd die Britten moet aansporen om af te vallen en zo het coronavirus te bestrijden. Premier Johnson, die in april besmet werd, heeft zelf in een videoboodschap toegegeven dat hij op intensieve zorgen lag omdat hij toen ‘te zwaar’ was.

De Britse onderminister van Gezondheid Helen Whately heeft Britten opgeroepen om minder te eten en gewicht te verliezen. Mensen met extreem overgewicht overlijden twee keer zo vaak aan het coronavirus dan mensen met een gezond gewicht, aldus Whately. De onderminister noemde het coronavirus tijdens een persconferentie “een van de grootste gezondheidsuitdagingen voor ons land”.

Met de gezondheidscampagne wil de regering onder meer bereiken dat advertenties voor producten met veel vet, suiker en zout pas vanaf 21 uur op televisie mogen worden uitgezonden. 

Deals zoals “koop één, krijg één gratis” voor ongezond voedsel zullen ook worden verboden. Het plaatsen van suiker- en vetrijke etenswaren op prominente locaties in winkels zou ook niet meer mogen. In plaats daarvan worden winkels gestimuleerd om gezondere keuzes te promoten en meer kortingen te bieden op gezonde voeding zoals groenten en fruit.Met een videoboodschap op Twitter wil ook Brits premier Boris Johnson de bevolking stimuleren om fitter te worden. Johnson werd in april zelf in het ziekenhuis opgenomen, nadat hij het coronavirus had opgelopen. Johnson bracht er drie nachten door op intensieve zorgen. Volgens de premier kwam dit doordat hij te zwaar was. 

“Sinds ik hersteld ben van het coronavirus word ik gestaag fitter”, aldus de premier in de video. Johnson zou sinds zijn opname al ruim 6 kilo zijn afgevallen.