Mondkapjes zijn vanaf nu verplicht.
Volledig scherm
PREMIUM
Mondkapjes zijn vanaf nu verplicht. © ANP

ONZE OPINIE. We moeten niet roepen om strenge, maar om slimme maatregelen

Nee, zo duidelijk als “Blijf in uw kot”, is de boodschap deze keer niet. Op zich verdienen de premier, ministers en experten daar lof voor: zonder opnieuw álles op slot te doen, hebben ze naar die maatregelen gezocht die het efficiëntst zijn in het bestrijden van het virus. En laten we het ook niet overdrijven: zo complex zijn de basisregels niet. 

19 reacties

  • Marcel Desmet

    4 jaar geleden
    Zo lang die simpele virologen aan het woord blijven zal het niet lukken. Ze behandelen gans de bevolking alsof het een grote kleuterklas is en worden elke week een beetje minder geloofwaardig.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Als ik de titel lees moet ik denken dat strenge maatregelen dommere maatregelen zijn dan slimme. Terwijl een deel van de bevolking nu al denkt slimmer te zijn dan het virus..
  • Jan Dhooghe

    4 jaar geleden
    Onderzoek in bijvoorbeeld Duitsland toont heel duidelijk aan dat de werkplek juist wel een belangrijke besmettingsbron is. Toch wordt ook hier herhaald dat het met besmettingen op het werk meevalt. Onverantwoord. Een open landschapsbureau met 30 man is volgens deze regering geen probleem, terwijl iedereen met een beetje verstand ziet dat zoiets om problemen vragen is. Maar we moeten blijven werken, de economie is belangrijker dan de gezondheid.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Een slimme eigen maatregel als je op het platteland of in de natuur woont, altijd een mondmasker te hebben, en als je iemand ziet, het direct op te zetten. Is dat zo moeilijk ? Alleen winkelen ? Spreek af en ga ieder apart winkelen of iemand wacht om mee in te laden. Daarna een terrasje.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Slimme maatregelen zijn logische maatregelen en dat gebeurt niet altijd omdat er een strijd gevoerd wordt tussen de gezondheid en economische belangen van de mens.