30.000 handtekeningen op petitie om agent te steunen die skater sloeg

De politieman uit Roeselare die dit weekend een 39-jarige skater sloeg, krijgt veel steun op sociale media. Er is een online petitie gestart voor hem en meer dan 30.000 mensen hebben die al getekend. 

Volgens de mensen die de petitie ondertekenden, heeft de skater de politieagent uitgedaagd. Hij weigerde een mondmasker aan te doen, zijn identiteitskaart te geven en maakte de agent uit voor nazi. Ze vinden dat niet kunnen, zeker niet voor iemand van 39. Ook op straat in Roeselare blijken mensen vooral kant te kiezen voor de agent. "Eerlijk? Ik zou ook mijn geduld verliezen", zegt een man. "Hij is een volwassen man die niet luisterde naar de politie. Hij gaf absoluut het slechte voorbeeld aan heel wat jongeren die ook op het skatepark aanwezig waren." Een andere vrouw uit Roeselare zegt dat beide partijen in fout zijn, maar ze zegt ook dat de agent niet ontslagen moet worden.

Petitie afronden

De intitiatiefnemer van de petitie wil ze eind deze week afsluiten en overhandigen aan de politie van de zone Riho, als steun. Ondertussen voert het parket van Kortrijk een onderzoek: zowel naar de agent, die buitensporig geweld zou hebben gebruikt, als naar de skater. Hij droeg namelijk geen mondmasker en weigerde mee te werken.

Bekijk hier een reportage uit "Het Journaal" over het incident in Roeselare:

Videospeler inladen...

Meest gelezen