(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Istock

Coronacrisis overspoelt straten, stortplaatsen en oceanen met massa plastic

De Covid-19-pandemie overspoelt straten, stortplaatsen en zeeën met plastic van maskers, handschoenen, flessen en voedselverpakkingen. Al dat plastic vormt een ernstige bedreiging voor ecosystemen, waarschuwt de VN-organisatie Unctad in een rapport.

10 reacties

  • Tony Pauwels

    3 jaar geleden
    Er zijn uitzonderingen, maar de mens is het vuilste beest dat er op deze planeet rondloopt. Van mij moet er niemand dood, maar het mogen er gerust een heel pak minder worden in de nabije toekomst door geboortebeperking. En er mag ook wat meer respect voor ander leven aan de dag gelegd worden.
  • Janna Friese

    4 jaar geleden
    @Norbert Bauwens, ik ben het helemaal eens met uw reactie, wilde zelf een soortgelijke reactie plaatsen, maar u hebt dit al gedaan. Inderdaad is het mensdom dat onze mooi geschapen aarde volledig kapot maakt!!
  • Georgy Busho

    4 jaar geleden
    dus per direct in de hele wereld mondmaskers en handschoenen verbieden. Ze hebben toch geen enkel nut.
  • Norbert Bauwens

    4 jaar geleden
    Het bewijs wordt dagelijks geleverd over de hele wereld. Alles houdt zichzelf in evenwicht behalve de mens. De mens hoort niet op deze aarde thuis. De mens is het enige dier dat zijn eigen nest bevuild en het hele ecosysteem totaal vernietigd . Gelukkig voor de aarde gaat hij uiteindelijk zichzelf vernietigen en hopelijks tot de laatste ei-en zaadcel zodat de aarde kan herstellen in al haar schoonheid.
  • Vera Verscheuren

    4 jaar geleden
    Niet de coronacrisis maar de mènsen doen dit...