Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen stijgt verder tot 328 per dag, verdere stijging aantal hospitalisaties

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land is gestegen naar 327,7 tussen 19 en 25 juli. In vergelijking met een week eerder is dat een stijging met 70 procent. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt verder toe, zo blijkt uit het online dashboard van Sciensano. “De evolutie van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is op dit moment niet goed. Die curves moeten zo snel mogelijk weer naar beneden. Hoe vlugger we daarin slagen, hoe vlugger we allemaal de draad weer kunnen opnemen en een situatie zoals in maart kunnen vermijden”, zegt viroloog Boudewijn Catry van het nationale Crisiscentrum over de nieuwste cijfers. 

7 reacties

  • Henri Van Hulsel

    4 jaar geleden
    Ik weet niet welke regering in 2009 of 2010 onbewust, want het was blijkbaar goed bedoeld, In de valstrik van het WHO samen met 192 landen gelopen is. Nu dragen we er de gevolgen van. Hoe we, als onze regering het wenst uit dat verdrag geraken weten we niet? Misschien wordt België dan permanent rood gekleurd.
  • hans roelants

    4 jaar geleden
    Misschien een idee om het % van de positieve getallen mee te geven. Meer testen geeft automatisch meer positieve getallen. Procentueel kan dit echter heel verschillend zijn. Daarnaast is het twijfelachtig om sommige gemeenten rond Antwerpen op rood te zetten die slechts één handvol nieuwe cases hebben gehad afgelopen 7 dagen.
  • gunther scheers

    4 jaar geleden
    Normaal moet al lang 1 computer systeem bestaan en er zijn voor rapportering. Dokters, ziekenhuizen, rusthuizen, laboratoria enz.. .
  • Danny Lagae

    4 jaar geleden
    Gouverneur West Vlaanderen zou best alert zijn... Veel West Vlamingen nu op vakantie in buitenland ... Binnen enkele dagen komen de eersten terug... en Antwerpenaren zullen afzakken naar Blankenberge.. hun Stad aan zee
  • eddy buttiens

    4 jaar geleden
    Lock down en avondklok in de gekende besmettende mijngemeenten. Burgemeesters, neem uw verantwoordelijkheid en toon lef en kunde