Dit postpakket met zaden werd afgeleverd in de staat Maryland. Het pakket is verstuurd vanuit China, maar de ontvanger heeft het nooit besteld. Vermoedelijk gaat het om een oplichtingspraktijk waarbij buitenlandse verkopers klantgegevens misbruiken om valse verkopen te doen, en zo met valse positieve klantenbeoordelingen hun verkoop te stimuleren.
Volledig scherm
Dit postpakket met zaden werd afgeleverd in de staat Maryland. Het pakket is verstuurd vanuit China, maar de ontvanger heeft het nooit besteld. Vermoedelijk gaat het om een oplichtingspraktijk waarbij buitenlandse verkopers klantgegevens misbruiken om valse verkopen te doen, en zo met valse positieve klantenbeoordelingen hun verkoop te stimuleren. © EPA

Amerikaanse landbouwdienst waarschuwt voor “mysterieuze zaden” uit China

Het Amerikaans ministerie bevoegd voor landbouw heeft een waarschuwing verspreid nadat honderden Amerikanen een mysterieus pakket met zaden in de brievenbus vonden. Op de postpakketten staat een Chinese afzender, en vaak wordt een andere inhoud omschreven op de verpakking. “Plant deze zaden zeker niet”, luidt het advies. Het ministerie meldt dat het de zaak onderzoekt, maar zegt geen redenen te hebben om aan te nemen dat het om iets anders dan een internetgrap of oplichting gaat.

2 reacties

  • Edwin Eekelaers

    4 jaar geleden
    De vrachtbrieven zijn vervalst en de tracking nummer zijn niet te traceren. Deze zendingen komen ook niet alleen uit China. Heb weet van gelijkaardige zendingen uit Kyrgyzstan.
  • Jens Geysen

    4 jaar geleden
    Gewoon zaaien, er zitten zonnebloemen en bij. Het zullen gewoon bloemen zijn.