via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Archeologen ontrafelen mysterie rond herkomst van gigantische stenen Stonehenge

Stonehenge blijft wellicht een van de grootste mysteries voor archeologen. Was het een begraafplaats of een religieus monument? Hoe werden de loodzware stenen daar geplaatst, en vanwaar kwamen de stenen eigenlijk? Die vragen stelden archeologen zich de laatste eeuw(en). En volgens een recent onderzoek kan één van die vragen alweer beantwoord worden.

13 reacties

  • Ramon Simon

    4 jaar geleden
    Ja hoe deed men het vroeger? Ik vind het ook indrukwekkend hoe men in Alaska die baggermachines door heeft gekregen. Zelfs met moderne machines is het moeilijk om dat te verplaatsen. Of hoe men met de hand rivieren verlegde en door bergen tunnels maakte.
  • Michaël Nicolaas

    4 jaar geleden
    Vroeger kon men meer dan nu. Al eens nagedacht hoe ze de lucht? schachten in de grote piramide onder hoek konden bouwen gewoon door de benodigde plaats in de opeenvolgende stenen te voorzien?
  • Michel Mahy

    4 jaar geleden
    Intrigerend is het wel, maar zoals Ken Verbruggen het zegt, het is echt niet de moeite om te bezoeken. dan zijn de stenen van Carnac in Bretagne interessanter en bovendien veeeeel goedkoper.
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Heeft er iemand al aan gedacht dat ze er misschien altijd al gestaan hebben en dat de grond er ronduit weggehaald is?
  • Wim Claeys

    4 jaar geleden
    Erik Vervenne, het bestaan van mysteries zegt NIETS over het bestaan vzn buitenaardse wezens og goden. Het is niet omdat we niet weten hoe iets in zijn werk ging dat het DUS iets bovennatuurlijk of buitenaards moet zijn. We weten het het gewoon (nog) niet. Dat is toch voldoende?