Er komt geen gezamenlijk gebedsmoment dit jaar. ©  rr

Islamitisch Offerfeest verloopt anders dit jaar: “Gezinsmoment in plaats van familiefeest”

Willebroek -

In samenspraak met de islamitische gemeenschap is afgesproken om het Offerfeest dat plaats vindt op vrijdag 31 juli anders te laten verlopen. Er komt geen gebedsmoment vooraf.

In samenspraak met de besturen van de verschillende moskeeën in Willebroek van onder andere de Turkse en de Marokkaanse gemeenschappen, is er beslist om dit jaar geen gebedsmoment voor het Offerfeest te laten plaatsvinden.

“De gezondheid van elke Willebroekenaar primeert en daarom wordt er geen enkel risico genomen. Laat het een mooi gezinsmoment zijn in plaats van een groot familiefeest”, legt burgemeester Eddy Bevers (N-VA) uit.

Willebroek wenst de islamitische gemeenschap een fijn Offerfeest en wijst ook op het opvolgen van alle coronamaatregelen. Er wordt gepleit om zoveel als mogelijk de activiteiten in de buitenlucht te houden en de gezinsbubbel te respecteren. Concreet mogen er niet meer dan 10 personen samen zijn. Dat is het eigen gezin en de bubbel van maximaal 5 personen. Deze regels gelden voor iedereen en zijn al minstens tot eind augustus van kracht. (jb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER