Een medewerker geeft uitleg over de gang van zaken bij een attractie bij de heropening van De Efteling op 20 mei.
Volledig scherm
Een medewerker geeft uitleg over de gang van zaken bij een attractie bij de heropening van De Efteling op 20 mei. © ANP

Efteling ziet “afnemende motivatie” bij bezoekers om afstand te houden

“Overvolle pleinen, geen afstand houden in de wachtrij en gasten die niet luisteren naar instructies.” Volgens verschillende gasten die De Efteling bezochten is het er druk, té druk. Het pretpark in het Nederlandse Kaatsheuvel (Noord-Brabant) ziet inderdaad een “afnemende motivatie” bij bezoekers om zich aan de 1,5 metermaatregel te houden en is genoodzaakt extra mensen in te zetten om gasten erop te wijzen om afstand te houden. Reizigers uit de provincie Antwerpen die een dagje naar het pretpark willen, kunnen dat sinds woensdag niet meer.

4 reacties

  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Wat is dat nu weer: 'een afnemende motivatie'?
  • Jens van den Broeck

    4 jaar geleden
    Onzin. Ze hebben het aantal toegelaten bezoekers onlangs opgepompt met 15.000 man. Mensen kunnen niet meer bewegen zonder de regel te schenden. Verlaag de capaciteit!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Ben als kind nooit naar de Efteling geweest en heb daar geen frustratie aan overgehouden. Ook geen ontgoocheling... Niks gemist maar veel andere dingen in de plaats gehad... :-)
  • Jan Baroen

    4 jaar geleden
    Och dat is normaal. Iedere uitbater spreekt van volledig Corona-proof en dat is niet zo. De uitbaters gaan niet vrijuit, maar zeker ook de bezoekers niet. Wat moet er dan gebeuren? De overheid moet tussenkomen en sluiten? Moeten de bezoekers een boete krijgen? Of moet er helemaal niets gebeuren? De meningen zijn uiteraard verdeeld en iedereen moet voor zichzelf uitmaken als men daar naar toe gaat of niet! Ik ga in ieder geval niet en ook niet naar het buitenland.