Birmingham zag een toename van het aantal stergevallen dat ver boven het gemiddelde van de afgelopen jaren lag.
Volledig scherm
Birmingham zag een toename van het aantal stergevallen dat ver boven het gemiddelde van de afgelopen jaren lag. © BSRagency BACKGRID

Niet België, maar Verenigd Koninkrijk is de slechtste leerling van de klas

Het Verenigd Koninkrijk is in absolute aantallen het Europese land dat het zwaarst getroffen werd door het coronavirus. Een rapport van The British Office of National Statistics schetst een grimmig beeld van hoe Groot-Brittannië de eerste golf van het coronavirus aanpakte, zo bericht The New York Times vandaag. Niet België, maar wel het Verenigd Koninkrijk blijkt de slechtste leerling van de klas.

5 reacties

  • kerim aksu

    4 jaar geleden
    Wat een opluchting
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Dat is maar een heel magere troost.
  • Eddy Van der Vliet

    4 jaar geleden
    Allé, de 2e slechtste dan ge moet er fier op zijn. Dat komt door al de besparingen en de inefficiëntie van de regering.
  • marc van de poel

    4 jaar geleden
    Stilaan komen de echte overlijdenscijfers van de ons omringende landen boven water. En dan blijkt, dat wij net zoveel overlijdens hebben (gehad) dan landen die nu op het zicht betere cijfers zouden hebben. Een virus stopt niet aan de grens. Wat ze ook mogen beweren.
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Enerzijds heeft hij een punt inzake de criteria voor analyses.. Als er geen uniforme criteria of standaardcijfers zijn, dan kan je ook geen rechtlijnige conclusie treffen. Anderzijds moet je gewoon hand in eigen boezem steken en het doen met de cijfers die je wél hebt ipv vinger te wijzen naar andere leerlingen in de klas.