Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Shutterstock

Onderzoekers leggen uit waarom we Covid-19 ernstig moeten nemen

Onderzoekers van KU Leuven, UHasselt en UAntwerpen zijn het erover eens dat we “Covid-19 maar beter ernstig nemen”. Deze conclusie trokken ze na onderzoek naar de doeltreffendheid van strenge coronamaatregelen. In een blog die vrijdag verscheen op de website van KU Leuven leggen de vorsers hun bevindingen uit.

14 reacties

  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Volledige lockdown het enige dat zal werken willen of niet, Je leven staat op het spel
  • John Rogers

    4 jaar geleden
    ik vind dat de virologen in kinder taal moeten uitleggen hoe je besmet geraak en wat zijn de symptomen en welke schade het covid 19 aanricht op lichaam van de mens.maar veel mensen nu ze een mondkapje dragen ze zeer goed beschermd zijn tegen corona je ziet geen sociaal distencie op de meir of amper in de winkels.
  • Florent Marien

    4 jaar geleden
    Bedankt voor deze heldere uitleg.
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Waarom nog energie steken in sensibilisering als je weet dat 8 op 10 mensen de moeite niet doen om zichzelf dat beetje méér zelfdiscipline aan te meten dat veel levens kan sparen. Covid 19 is nu eenmaal de vijand van iedere mens op de aardbol. Wij blijven in ons kot en zullen wel eens gezellig op uitstap gaan wanneer we zekerheid hebben dat het voor iedereen veilig is om onbezorgd terug de draad op te nemen. Héél deze nieuwe en volgende opflakkering ligt alleen maar aan mensen die ermee lachen
  • George Verbeek

    4 jaar geleden
    Perfect uitgelegd, nog bijzeggen dat besmetting meestal via inademen gebeurt, vooral binnen met veel mensen zoals in kantoren, fitness, restaurant en café is er gevaar.