Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benny Proot

Een op de tien Vlaamse rusthuisbedden staat leeg door corona

In de Vlaamse woonzorgcentra staan zo'n 9.000 bedden leeg. De extra leegstand door corona kost de overheid 122 miljoen euro. Eind juni was de bezettingsgraad gedaald tot onder 90 procent, zo schrijft De Tijd zaterdag. 

21 reacties

  • Anne Callebaut

    4 jaar geleden
    Eindelijk komt er een stop aan dit nieuw middel van oplichting. De ouderen worden beter verzorgd thuis tegenwoordig en veeeeeeeel goedkoper.
  • Hugo Verlot

    4 jaar geleden
    Veel rusthuizen hebben dit op hun geweten. Besparen op hun personeel. Enig doel is grote winst maken.
  • Sabine Maebe

    4 jaar geleden
    Verlies? Er zijn al meer dan 9000 doden te betreuren door corona in België. Als daarvan zo een 5000 ouderen zijn, reken dan maar eens uit hoeveel winst ze maken door geen pensioen meer te moeten betalen. 5000×12×1000€=60 miljoen per jaar. En dan nog eens de successierechten die ontvangen. Schande dat ze over verlies spreken. Het enige verlies zijn de ouderen die onnodig gestorven zijn.
  • Dana Manevska

    4 jaar geleden
    Niet alleen corona is hier verantwoordelijk voor. Maar vooral de hoge prijzen! Wie heeft en nu 2000 euro pensioen? Maar ja de aandeelhouders moeten hun winst hebben hè?
  • Joske Zeeuw

    4 jaar geleden
    Komaan, men kan één bed op tien geen leegstand noemen. Deze benaming wordt nu gewoon misbruikt om tegemoetkomingen te verantwoorden. Als je de staat van de meeste WZC bekijkt tegenover wat de bewoners moeten betalen is dat trouwens om te huilen.