© BELGA

Parket pleit Dennis Black Magic vrij van inbraak

Een maand na zijn vrijlating uit de gevangenis is Dennis Burkas (42) alias Dennis Black Magic donderdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen. Aanleiding was een klacht met burgerlijke partijstelling van een cipierskoppel. Ze wezen de pornokoning aan als organisator van een inbraak in hun Hasseltse woning in 2012 en het uitten van bedreigingen. Het parket was niet overtuigd van Burkas’ schuld en vorderde de vrijspraak.

GeHo

De daders van de inbraak zijn nooit gevat waardoor de advocaat van het koppel, Roel Driessen, de schuld van Burkas probeerde aan te tonen “door het samenleggen van enkele puzzelstukken”. Zo zou de Genkenaar vanuit de gevangenis wraak hebben willen nemen op de twee na enkele aanvaringen met de cipiers. De overplaatsing naar een cel in Oudenaarde zou de spreekwoordelijke druppel geweest zijn. De procureur sprak dat de verschillende onderzoeken geen spoor naar Burkas opleverden.

Zijn uitlating na een tuchtsanctie in de cel ‘Manneke ik weet u nog te vinden. Hier houdt het niet mee op’, bestempelde het openbaar ministerie niet als een dreigement. “Een bedreiging in de strafwet houdt een aanslag op personen in. Dat is hier niet het geval. Ik vraag hiervoor de vrijspraak en door twijfel de vrijspraak voor de inbraak.” Dit klonk als muziek in de oren van Walter Van Steenbrugge, advocaat van Black Magic, die resoluut voor de vrijspraak ging. "Ik heb het niet gedaan. Meer kan ik niet zeggen", sprak Burkas in de rechtbank toen hij het laatste woord kreeg.

Vonnis op 19 januari.

Lees morgen meer in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer