Rafal Trzaskowski (L), burgemeester van Warschau, verloor de Poolse verkiezingen van president Andrzej Duda (R).
Volledig scherm
Rafal Trzaskowski (L), burgemeester van Warschau, verloor de Poolse verkiezingen van president Andrzej Duda (R). © AFP

Rechters verwerpen bezwaren tegen uitslag Poolse verkiezingen

Poolse rechters hebben de talrijke klachten tegen de uitslag van de Poolse verkiezingen verworpen. Die presidentsverkiezingen vorige maand werden nipt verloren door de oppositie.

6 reacties

  • Marc Boudewijn

    4 jaar geleden
    Jozef Hendrickx de vertegenwoordigers van de regeringen van de lidstaten 8 rechters en 3 advocaten-generaal bij het Hof van Justitie van de Europese Unie benoemd. Ze worden benoemd voor 6j en ze hebben allen een andere nationaliteit. Niet zoals u beweerd door de raad van Europa. dat wilt zeggen dat deze rechters onontvankelijk kunnen werken zonder inmenging van een lidstaat.
  • Jozef Hendrickx

    4 jaar geleden
    Mijnheer Anderson de rechters van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens ,de goeden volgens u , worden aangesteld door de Raad van Europa . Deze Raad van Europa is politiek samengesteld ,dus de rechters van EHRM worden politiek benoemd , en nu u weer .
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Terecht ! De "Rechterlijke Macht" dient nooit een democratische verkiezingsuitslag te boycotten, anders verschaalt de Democratie tot "Rechtersbeleid" ("le Gouvernement de Juges"). Het Beleid dient enkel en alleen bepaald en gevoerd door de "Uitvoerende Macht", rekenschap gevend aan het Parlement, "de Wetgevende Macht".
  • robert van puyenbroeck

    4 jaar geleden
    Daar pakt die flauwe kul van de oppositie niet zoals hier, daar wordt de uitslag van de verkiezingen democratisch gerespecteerd, kunnen ze hier nog iets van leren. Misschien kan koning Filip eens op staatsbezoek gaan, men is nooit te oud om te leren.
  • Thomas Anderson

    4 jaar geleden
    Maar dankzij een recente wetswijziging hebben niet de rechters het laatste woord, maar de Poolse president. Hij benoemde Manowska, hoewel haar tegenkandidaat twee keer zoveel stemmen kreeg binnen het college van hoge rechters. Duidelijk politiek gericht en geen rechtstaat meer!