© Photo News

Afghaanse vluchteling (22) krijgt werkstraf door miserie bij kaartspel

Een 22-jarige Afghaanse vluchteling moet een werkstraf van 150 uur vervullen nadat hij in augustus 2015 een Belg van Afghaanse afkomst neerstak in Hasselt. Het slachtoffer liep een snijwonde van 25 centimeter op.

geho

Het duo was in de buurt van de Lazarijstraat in een appartement aan het kaarten toen ze ruzie kregen om een sigaret. De futiliteit mondde uit in een vechtpartij op straat waarbij de ene kennis de andere neerstak.

De verdediging probeerde in de rechtbank nog tevergeefs te redden wat er te redden viel door te stellen dat ze op de grond lagen te vechten en het slachtoffer door glasscherven rolde. Het verhaal kreeg weinig bijval omdat de agressieveling zelf geen verwondingen er aan overgehouden heeft. Bovendien hadden getuigen hem ook zien uithalen.

Om de straf compleet te maken, kreeg de jonge twintiger nog 600 euro boete en een rekening van bijna 1.200 euro voor de gerechtskosten. Aan het slachtoffer moet de agressieveling een vergoeding van bijna 14.000 euro betalen, veel geld voor een sigaret.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer