AFP
Volledig scherm
© AFP

Verzekeringsmaatschappij: elektrische wagens hebben sneller schade. Klopt dat?

Opvallend nieuws op een aantal Nederlandse autowebsites. Volgens de Nederlandse verzekeraar Voogd & Voogd Verzekeringen lopen elektrische wagens tot twee keer vaker schade op dan andere auto’s. Al zijn er enkele addertjes onder het gras …

8 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Als er iets juist is, dan is het dit wel. Elektronica en de programmatie is zodanig te beïnvloeden dat ge ALTIJD problemen hebt met je wagen, en met alle andere toestellen. De software updates controleren ALTIJD de ouderdom van de software. En ja te oud dan moet er gesjoemeld worden en gaat alles stuk. Waarom moeten huishoudtoestellen nu min 5 jaar meegaan. Juist daarom. Wat zeg je van een MTBF van 5 uur voor een TV. Dat dit toestel al na 5 uur mag stuk gaan MainTime Before Faillure.
  • Verryckt Staf

    4 jaar geleden
    Hoeveel van die brol zijn er al in brand gevlogen en in een waterbak geplaatst om te blussen ? En hoeveel huizen hebben er brandschade oplopen ? Maak daar gerust een extra premie voor en vehaal het geheel NIET op de kap van de anderen !
  • Alexa Grieken

    4 jaar geleden
    Ze gaan/willen de premies verhogen voor iedereen maar geven de elektrische wagens de schuld hiervan.
  • Jan Van Gent

    4 jaar geleden
    Een Tesla moet al niet veel hebben als je ziet hoe ze in elkaar gevezen zitten. Denk niet dat je een deur van een Tesla kunt vergelijken met een wagen van Duitse of Zweedse makelij . Dan wordt het bij de ene een putje bij de andere een krater ! Die met het putje blijven dan wel door rijden en doen ook geen melding bij de verzekering . Dat kan ook het verschil zijn in statistiek !
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Bedrijfswagens zijn ook meestal omnium verzekerd, en dan wordt elk krasje aangegeven en behandeld als “ongeval”. Vandaar dat kleinere EV, die meestal geen bedrijfswagens zijn, juist minder “ongevallen” hebben.