Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. Cijfers blijven stijgen, maar stijgen minder snel

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België blijft verder toenemen. Tussen 26 juli  en 1 augustus ging het om gemiddeld 535,4 of afgerond 535 gevallen per dag, een stijging met 58 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt uit de jongste gegevens van Sciensano. Het aantal ziekenhuisopnames daalt licht, tot 22,1 per dag. De R-waarde is terug gezakt tot onder 1, naar 0.985. 

7 reacties

  • Marc Wouters

    4 jaar geleden
    Paul Phillipaerts, best even lezen wat de R-waarde nu is, die staat erbij. Die is beneden nul. Het aantal besmettingen per dag zou dus stilaan moeten afnemen.
  • Mario Temmerman

    4 jaar geleden
    Er komen zoveel besmettingen per dag bij. Maar in maart en april kregen we ook nog hoeveel mensen er genezen waren ? Of mag dit niet geweten worden. Want die 70000 besmetten die blijven toch niet besmet ?
  • Paul Roymans

    4 jaar geleden
    De beroemde R-waarde is in wezen een berekening die gebaseerd is op een aantal veronderstellingen en is altijd maar benaderend juist. Denk nu niet dat de toestand zwaar verbetert omdat R kleiner dan 1 wordt.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Dat ze procentueel minder snel stijgen is nogal wiedes. Moest het percentage óók blijven stijgen dan is binnen de kortste keren gans België besmet.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    België het land van de wereldtop ook in Corona, nu wel met de meeste besmettingen en de meeste doden, heeft weer een positieve noot gevonden. De stijging gaat minder snel. Dat is natuurlijk een verbetering alleen zitten we ondertussen aan 500 besmettingen. Als de besmetten 4 personen aansteken zitten we binnen veertien dagen aan 2,000 per dag. Daar zitten ook de volgende doden bij. Wil jij dat zijn?