Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt - KU Leuven).
Volledig scherm
Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt - KU Leuven).

Biostatisticus Geert Molenberghs: “Aantal besmettingen bij twintigers neemt voor het eerst af, de boodschap is aangekomen”

Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt - KU Leuven) is enigszins hoopvol gestemd bij de meest recente cijfers over het aantal coronabesmettingen. De curve stijgt minder snel en het aantal ziekenhuisopnames (22 per dag) lijkt zeer licht gedaald ten opzichte van vorige week (23 per dag). “De verscherpte maatregelen lijken voor het eerst voorzichtig vruchten af te werpen, maar Antwerpen is België niet”, zei hij in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1.

12 reacties

  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Het probleem is dat iedereen zich zo maar mag verplaatsen over heel België.
  • gilbert desmet

    4 jaar geleden
    Wat mij het meest erger dat mensen die positief getest zijn en moeten in Quarantaine thuis blijven heel eenvoudig de regels niet volgen en buiten gaan en gaan winkelen (zelf gehoord) Hoe kan men dat controleren ??
  • marc van cauter

    4 jaar geleden
    Vergeet dit beste vriend die zitten momenteel in buitenland dus veel hersenen zitten er bij jou ook niet in
  • Sabine Verheyen

    4 jaar geleden
    de cijfers stijgen omwille van het offerfeest van vorig weekend. Durft niemand dat benoemen?
  • Jan Baroen

    4 jaar geleden
    Proficiat aan die leeftijdscategorie en uiteraard ook aan de burgers met goeie wil en verantwoordelijkheidsgevoel. Er is maar 1 ding jammer en dat is dat de boodschap niet bij iedereen aankomt. Momenteel kunnen we het virus nog niet verslaan, maar we kunnen het wel op de knieën krijgen door ons allemaal aan de TIJDELIJKE aanbevelingen van de experten te houden en dit in spoedige afwachting van een medische oplossing die er binnenkort zal zijn.