Onder meer Yves Coppieters, epidemioloog en professor Volksgezondheid van de ULB, stelt dat vragen kunnen gesteld worden bij de manier waarop een beperkte groep experts het beleid heeft beïnvloed.
Volledig scherm
Onder meer Yves Coppieters, epidemioloog en professor Volksgezondheid van de ULB, stelt dat vragen kunnen gesteld worden bij de manier waarop een beperkte groep experts het beleid heeft beïnvloed. © Photo News

Experten hebben vragen bij inzet van experten: “Alle beslissingen in deze crisis werden bepaald door kleine groep wetenschappers”

De drie experten die vrijdag zijn komen getuigen in de coronacommissie van de Kamer hebben vragen bij de manier waarop wetenschappelijke experten de voorbije maanden zijn ingezet in de aanpak van de gezondheidscrisis. Experte crisisbeheer Floor Lams pleitte er bijvoorbeeld voor om te werken met een groep met wisselende experten, afhankelijk van de fase van de crisis. De drie drongen ook aan op een veel betere coördinatie en communicatie.

70 reacties

  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Marc Van Ranst is mediageil en poltiek niet neutraal. Om te zwijgen over zijn bochtenwerk. Ipv die af te voeren, wordt hem alles gevraagd. De nieuwe zonnegod. Misschien weet Van Ranst ook een oplossing voor de economische ramkoers veroorzakt door zijn schrikbewind ?
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    De Belgische ziekte slaat nu ook al toe bij de experten. We hebben 6 regeringen dus... ook de expertengroep maal zes ! Goed bezig. Ze steken elkaar daar nu al stokken in de wielen. Dat belooft !
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    En zoals in de politiek wil iedereen een graantje meepikken van deze crisis !
  • christiane vandecasteele

    4 jaar geleden
    voila, nieuwe groep die zichzelf nu al ' expert' noemt. Komt hun jaloersheid boven? Gaan zij het nu eens zeggen ? Als zij denken dat het zo gemakkelijk was voor de echte virologen , wetenschappers en experten , dan denken ze heel kleingeestig ! Chapeau voor al de huidige virologen , wetenschappers die dag en nacht gewerkt hebben en dit al vanaf begin dit jaar !
  • Brecht Declercq

    4 jaar geleden
    De aanbevelingen worden bepaald door de experten, de beslissingen door de lobbyboys.