EPA
Volledig scherm
© EPA

Koning verlengt opdracht De Wever en Magnette tot 17 augustus

Na ruim een uur hebben N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Paul Magnette het paleis om 16 uur weer verlaten. De koning verwacht hen op 17 augustus opnieuw, met een nieuw rapport in handen. Dat meldt het Paleis. In het korte communiqué nodigt de koning “de betrokken partijen uit om een grote verantwoordelijkheidszin aan de dag te leggen om spoedig tot een regeerakkoord te komen”.

63 reacties

  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    was De Croo (OVLD) niet diegene die zei dat ons land zo snel mogelijk een nieuwe regering nodig had gezien de penibele toestand van de begroting. Intussen hebben ze een nieuwe voorzitter en doen ze enkel politieke spelletjes : eerst paarsgroen bombarderen, nu dit. Doe maar nieuwe verkiezingen dan kan Lachaert bakken kritiek binnen zijn partij krijgen als ze de helft van hun aanhang verliezen. Hetzelfde geldt trouwens voor CDV en NVA.
  • philippe vander haeghen

    4 jaar geleden
    Na 441 dagen snel een regering vormen. Euh...?
  • Paul Van Itterbeeck

    4 jaar geleden
    Als Open VLD echt, zoals ze zelf altijd zeggen, echt een verantwoordelijke partij zijn, dan kunnen ze dit nu eens bewijzen door mee een regering te vormen, met postjes op basis van verkiezingsuitslagen en niet op basis van grootheidswaanzin
  • Viviane Vogels

    4 jaar geleden
    Aan dit politieke circus moet een einde komen!! Belgen zijn het nu echt wel beu en onze reputatie in het buitenland is lachwekkend. Zouden onze politiekers hun diplomatieke betrekkingen tov de wereld willen behouden en onze geloofwaardigheid als westerse succesvolle economie, dan moet NU hier een streep worden getrokken midden door Belgie en door het koningshuis! Deze toesyand gaat boven het petje vd burhers en MOET stoppen! Rariteitenkabinet..stop ermee!!
  • Henri Van Hulsel

    4 jaar geleden
    Een nieuwe regering gaat niets veranderen aan dat corona gedoe. In 2009 of 2010 hebben 192 landen een verdracht getekend met het WHO. Indien er een wereldpandemie uitbreekt zijn zij de overheid op gebied van richtlijnen! Wat er gebeurd als we uit dat verdrag stappen weet ik niet. Mischien zetten ze België in het rood? Dat al onze buren en andere Europese landen er dan ook maar uitstappen en dat we met inteligente regels verder doen onder ons. COVID19 is zoals een griep, maar helaas een peinlijke