Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts/Photo News

Ook Knokke-Heist weigert dagjestoeristen en voert grootschalige controles in

Na Blankenberge weert nu ook Knokke-Heist tot nader order dagjestoeristen van haar grondgebied. Wie naar Knokke-Heist wil komen, zal vanaf zondag een bewijs moeten voorleggen om de reis te verantwoorden, meldt burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens in de nacht van zaterdag op zondag in een persbericht. Hij verwijst daarbij naar de incidenten van de voorbije dagen.

221 reacties

  • Chris Verschraege

    4 jaar geleden
    Een van de 3 is 18 jaar en heeft al 18 feiten op zijn naam staan. Wordt het niet stilaan tijd met deze straffeloosheid eens te stoppen aub, aub !! Waar zitten onze politiekers, rechters?? Ik snap het niet meer.
  • anatole bettencourt

    4 jaar geleden
    Maatregelen van kustburgemeesters zijn begrijpelijk. Dit is het gevolg van jarenlang besluiteloos , laks regeren van onze politici in onze 6 regeringen die bang zijn om beslissingen te nemen. En als het grootste deel van de bevolking zich nu onterecht mee gestrafd voelt, ... dat klopt volledig. Denk daar dan even aan in het stemhokje... Voor wanneer een krachtdadig beleid ipv rond de pot draaien? Voor wanneer aanpak bendes, zowel in grootsteden als provinciesteden ?
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    20 relschoppers in Blankenberge en 3 die voor de rechter moeten komen, waarom niet alle 20? En de relschoppers in Knokke-heist idem! Er wordt gewoon niet streng genoeg opgetreden en de dagjestoerist die enkel wat verkoeling aan de kust zoekt is de dupe. Wanneer wordt nu eens opgetreden in België, er worden regels bedacht en verscherpt en aangedraaid maar als je niet handhaaft heeft het allemaal geen zin!
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    John Arthur, Van Ranst bedoelde met vakantie in land gegarandeerd niet dat iedereen in dezelfde drie à vier locaties de vakantie door zou brengen. Ik begrijp die mensen echt niet. Plaats zat in de overige kustgemeentes maar iedereen moet pérse de duurste en drukste er uit pikken. Dan gaat het volgens mij niet zozeer om zon, strand en zee maar gewoon om de jan uit te kunnen hangen!
  • Eddy DESMET

    4 jaar geleden
    Er is één enorm probleem in onze samenleving : heel wat mensen kunnen zich niet meer schikken naar regelgeving, zijn onbeschoft, arrogant en eigenzinnig. Heropvoeding is dringend nodig. De vraag is "Hoe pak je zoiets aan ?"