Deze nonnen zijn mee met hun tijd: YouTube-kanaal geeft blik achter de schermen

Wie zegt er nu nog dat kloosterzusters niet mee zijn met hun tijd? De zusters Benedictinessen in het West-Vlaamse Loppem gunnen iedereen een blik achter de schermen via hun YouTube-kanaal.

Guy Stevens

Het internet - of technologie in het algemeen - en nonnen lijkt niet de meest voor de hand liggende combinatie. Toch zijn ze tegenwoordig vaak helemaal mee met hun tijd. Dat wordt bewezen in Loppem, waar de zusters Benedictinessen nieuwsgierigen een blik achter de schermen geven via hun YouTube-kanaal.

In de filmpjes - het zijn er acht - vertelt telkens een andere zuster waarom ze besloten heeft om non te worden en legt ze uit wat haar band is met God en waar ze zich hele dagen mee bezighoudt.

Bij Focus WTV verklapte zuster Hannah het idee achter de filmpjes. “Als je vandaag met jonge mensen in contact wil komen, is het belangrijk de moderne media te gebruiken. Anders komen we hen niet op het spoor en zij ons niet. Het is niet de bedoeling mensen te rekruteren, maar wel om te laten zien dat een leven met Christus in je leven een mooi leven kan zijn.”

Alsof YouTube nog niet hip genoeg is, zijn de zusters ook al te vinden op Facebook. Al dient het gezegd: daar zijn ze veel minder actief. Bekijk hun pagina hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen