© Fred Peeters

Hoeseltse WhatsApp-groep tegen inbraken in oprichting

Vanaf maart wordt in Hoeselt een WhatsApp-groep actief om inbraken te voorkomen. Bedoeling van de WhatsApp buurtpreventie is bij mogelijk verdacht gedrag eerst de politie te verwittigen. Pas daarna krijgen alle whatsapp gebruikers een sms met info over de mogelijke verdachte en kunnen ze mee naar hem (haar) uitkijken.

Fred Peeters

De Whatsappgroepen komen overgewaaid uit Nederland. In Tilburg, één van de voorbeeldgemeenten waar ze actief zijn, is het aantal inbraken daadwerkelijk gedaald.

Student mobiliteitswetenschappen Jordi Boulet is één van de vijf oprichters van de groep in Hoeselt: “Doordat steeds eerst de politie moet worden gebeld, zal enkel informatie die echt nut heeft in de WhatsApp-groep terecht komen. Zo voorkomen we dat er onnodige paniek wordt gezaaid of dat mensen met een ander kleurtje of nachtelijke wandelaars onterecht worden nagewezen. Zoals inderdaad al eens gebeurt op Facebook.”

De WhatsApp gebruikers en coördinatoren krijgen duidelijke richtlijnen van de politie die ook alle leden van de groep beoordeelt alvorens ze worden toegelaten. Het is en blijft verboden dat burgers, dus ook WhatsApp gebruikers en coördinatoren, zelf “politie gaan spelen” of wapens ter hand nemen.

Hoeselaren die lid willen worden van de WhatsApp groep kunnen hiervoor informatie krijgen op dinsdagavond 21 februari 2017 om acht uur in gemeenschapscentrum Ter Kommen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer