via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

‘Laatste dictator van Europa’ Loekasjenko herkozen met 80 procent van stemmen, dode tijdens nachtelijke rellen

Na bloedige nachtelijke rellen in de nasleep van de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland, is de situatie in het land tijdelijk gekalmeerd. De mensen zijn deze ochtend vroeg teruggekeerd naar huis, zelfs in de hoofdstad Minsk was het stil, meldden staatsmedia. De verkiezingscommissie heeft het huidige staatshoofd Alexander Loekasjenko tot winnaar uitgeroepen met 80,23 procent van de stemmen.

16 reacties

  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    Zijn dagen zijn geteld, de jeugd pikt dit niet langer. En hopelijk volgt Poetin snel.
  • Bahdan Ilyin

    4 jaar geleden
    Op dit moment verblijf ik in Wit-Rusland. De overheid heeft sinds 9 augustus zomaar het internet uitgeschakeld. Wanneer het internet weer ingeschakeld zal worden is nog de vraag. Op dit moment moet ik een VPN gebruiken.
  • Jill VanHengel

    4 jaar geleden
    Wat is er dan democratisch aan België? Niet-verkozen regering, wegnemen van grondrechten, nieuwe verkiezingen uitstellen, en merendeel van de stemmen negeren.
  • Willy VARENDONCK

    4 jaar geleden
    de presidentsverkiezingen van Oekraine werden dan wel goedgekeurd alhoewel 20 procent van de bevolking niet meedeed:: de Krim en Donbass, maar ja die preisident is is pro-europees
  • Eric Brocatus

    4 jaar geleden
    Veel sterke Belarus, iedereen weet dat Svetlana gewonnen heeft. Enige wat nog iets kan veranderen is een revolutie want binnen 5 jaar is zijn zoon de opvolger