De gemiddelde Belg verbruikt 84 liter kraanwater per dag, al drinken we daar maar een fractie van op.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemiddelde Belg verbruikt 84 liter kraanwater per dag, al drinken we daar maar een fractie van op. © Shutterstock

1,4 miljard liter water verbruikt in één dag: hittegolf veroorzaakt enorme piek

Bijna 1,4 miljard liter drinkwater lieten we zaterdag uit de kraan stromen, het equivalent van 560 olympische zwembaden en het hoogste verbruik in de voorbije twee jaar. En toch loert er geen tekort om de hoek. “Dit is de derde droge zomer op rij, we hebben onze lessen getrokken”, zegt Carl Heyrman, algemeen directeur van AquaFlanders. “Wat niet wegneemt dat we zuinig moeten omspringen met kraanwater.”

31 reacties

  • Theo Schuermans

    4 jaar geleden
    Laat idd diegene die nu veel meer water verbruiken er extra voor betalen, ze zullen het vlug afleren.
  • Roger Van den Bergh

    4 jaar geleden
    Met die nieuwe zwembadrage is dit geen wonder. Alles boven een bepaald huishoudelijk verbruik veel duurder maken. Zwembaden van 100 kubieke meter water en meer zijn waarschijnlijk geen uitzondering.
  • Guido Maes

    4 jaar geleden
    Wij moeten dan ook veel ons handjes wassen he met de coronne.
  • Jan Van Gent

    4 jaar geleden
    Moesten we niet allemaal meerdere keer meer onze handen wassen uit voorzichtigheid voor het coronavirus blijkbaar is dit dan weer niet goed voor het waterverbruik.Het is niet aan de consument om zo spaarzaam te zijn de consument heeft een contract met de watermaatschappij die moet zorgen voor water en dus genoeg reserve aanleggen voor drogere periodes.het water valt gratis uit de lucht en wij als consument betalen ons blauw aan het gratis water dat uit de lucht is gevallen wat zuiveren en kassa
  • Paul Boeie

    4 jaar geleden
    Raf , ik kan je dikwijls wel volgen maar nu niet . 15 kubieke meter per jaar is echt wel weinig , dat smossen niet nodig is akkoord maar het mag wel een beetje menselijk blijven .