In de kantons Genève, Vaud en Wallis, waarin zich ook Aigle en Martigny bevinden, geldt code rood.
Volledig scherm
In de kantons Genève, Vaud en Wallis, waarin zich ook Aigle en Martigny bevinden, geldt code rood. © AFP

WK wielrennen in Zwitserland afgelast, volgt er nog een Plan B?

WielrennenHet WK wielrennen in Zwitserland gaat niet door. De Zwitserse Federale Raad heeft het verbod op evenementen van meer dan 1.000 personen verlengd tot 1 oktober, waarna de Internationale Wielerunie (UCI) besliste het WK in Aigle/Martigny (20-27 september) af te gelasten. Mogelijk is er een Plan B en vindt het WK in een ander land (Italië?) plaats. Met een even uitdagend parcours als in Aigle, waardoor er dus toch nog hoop is voor onder andere Evenepoel en Van Avermaet. 

7 reacties

  • Patrick Wallaert

    4 jaar geleden
    De mensen die zeggen dat geen enkele sport zou mogen doorgaan mogen van mij voor de volgende maanden heel diep in een grot kruipen en er pas volgend jaar weer uitkomen . Het leven MOET op zo een aangenaam mogelijke manier verder gaan en daar hoort sport ook bij . Als ze sport annuleren dan mag er niemand meer gaan werken ook niet en dan mag gerust de horeca ook sluiten want dat is ook niet echt nodig .
  • Werner Heremans

    4 jaar geleden
    WK op gesloten omloop zonder of met weinig toeschouwers dan maar zekers?
  • Johan Maddens

    4 jaar geleden
    Er mag dan niemand meer gaan werken ook in een fabriek !
  • Michael Vranckx

    4 jaar geleden
    Juist Dophine gezien en mensen stonden toch dicht bij elkaar.Ze hadden wel een mondmasker op maar de hoofdregel van 1.5 meter lappen ze allemaal aan hun laars.Er gaat nog veel afgelast worden als men zo de regels blijft negeren.
  • Lindsey Schiettecatte

    4 jaar geleden
    Van mij mogen ze alle sporten aflassen.