Het skigebied Fideriser Heuberge is vooral bekend omwille van zijn 12 kilometer lange rodelbaan.
Volledig scherm
Het skigebied Fideriser Heuberge is vooral bekend omwille van zijn 12 kilometer lange rodelbaan. © Heuberge

Zwitsers skigebied blijft komende winter gesloten vanwege corona

ReizenIn het Zwitserse kanton Graubünden heeft een eerste skigebied beslist om komende winter niet te openen. Het gebied Fideriser Heuberge is alleen winstgevend bij een erg hoge bezettingsgraad. Door het coronavirus zal die echter niet mogelijk zijn. Het management vreest ook voor de veiligheid van zowel personeel als gasten.

12 reacties

  • Patrick Wallaert

    4 jaar geleden
    Weer een hoop slimme reacties hieronder . Alle skigebieden sluiten zal niet gebeuren zeker niet Ggrotere skigebieden zullen zeker openen . Ze wachten nu op restricties van de overheid . Skiën is perfect mogelijk zonder gevaar. Is in buitenlucht .Op de liften zal er met minder capaciteit moeten gewerkt worden . Minder mensen tegelijk in een cabine ( reeds gezien twee weken gelden in de bergen op zomervakantie ) minder op een zetellift . Geen apres ski bars open . Dan kan dit perfect .
  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Begrijpelijk maatregel, Zwitsers zijn nuchtere zakenmannen, maar dit generaliseren naar alle skigebieden vind ik nog iets te vroeg. Daarbij de besmettingen waarvan spraken van was zijn zo goed als allemaal opgelopen op luchthavens van Milaan en Turijn en in bepaalde aprés-ski bars in Oostenrijk. Wil gerust toevoegen dat ik zowel in december, als in januari in Italië ben gaan skiën en in maart juist voor lockdown nog in Oostenrijk was en nog steeds gezond en wel ben.
  • marc van de poel

    4 jaar geleden
    Hoe kunnen sommigen hieronder nu pleiten om alle wintersportoorden te sluiten? Dan had men de grenzen in mei ook niet mogen openen om toerisme naar de 'warme' landen toe te laten. Maar de wintersportbashers zullen waarschijnlijk dezelfde zijn die barbecue's houden met de hele buurt of in plopvolle treinen naar nog propvollere stranden gaan. Als je ziet dat de toestand in België bij de slechtste van de klas horen.
  • Dany Vandevivere

    4 jaar geleden
    Als de Corona maatregelen stipt gevolgd worden is skiën een gezonde sport in open en propere berglucht.
  • Maikel van Westenbrugge

    4 jaar geleden
    Toch nog mensen die nadenken