Inwoners van de Wit-Russische hoofdstad Minsk kwamen voor de vierde nacht op rij de straat op uit protest tegen president Aleksander Loekasjenko.
Volledig scherm
Inwoners van de Wit-Russische hoofdstad Minsk kwamen voor de vierde nacht op rij de straat op uit protest tegen president Aleksander Loekasjenko. © EPA

Litouwen versoepelt inreisbeperkingen voor Wit-Russen na aanhoudende protesten

Nu in buurland Wit-Rusland al dagenlang protesten aan de gang zijn, heeft Litouwen besloten om de inreisbeperkingen voor Wit-Russen te versoepelen. "Inwoners van Wit-Rusland die om humanitaire redenen naar hier komen, zullen Litouwen binnen mogen", verklaarde premier Saulius Skvernelis.

3 reacties

  • Jozef Vermeulen

    4 jaar geleden
    En zo zetten we de EU open voor inwoners van Wit-Rusland.
  • Jos Spriet-Dewaele

    4 jaar geleden
    Ja hoe verklaar je dat de zittende president nu met overweldigende meerderheid won en de wit russen massaal de straat op komen tegen zijn regime. Wie heeft dan gestemd wit russen ?
  • Ivan De Bakker

    4 jaar geleden
    Even in herinnering brengen dat er ook aan de Wit-Russische grens controle is, dus klinkt wel mooi en humanitair en zo dat Litouwen Wit-Russen makkelijker binnen zullen laten, maar of de Wit-Russische grenspost ze zal door laten is nog maar de vraag. 2de opmerking, Polen is ook een buur en ligt even dicht. En ten derde, Wit Rusland heeft zoals Zweden GEEN ENKELE maatregel genomen tegen corona. Gaan we die zieken allemaal Europa binnen laten? Hier worden toch gevaarlijke spelletjes gespeeld.