Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS).
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS). © BELGA

Liberalen en groenen zetten samen druk op De Wever en Magnette, 'Bubbel van vijf' reageert gepikeerd

De liberale en groene partijen willen snel duidelijkheid van de koninklijke opdrachthouders Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) over de federale coalitie die ze verkiezen. Dat zeggen Ecolo, Groen, MR en Open Vld in een opmerkelijke gezamenlijke mededeling. De partijen “weigeren om deel te nemen aan een opbod, waarin ze tegen elkaar worden uitgespeeld om te bepalen wie tot de toekomstige regering kan toetreden”. In de ‘bubbel van vijf’ wordt alvast gepikeerd gereageerd.

90 reacties

  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Ik geloof dat Sinardet gelijk heeft. NVA is bereid om om het even welk beleid te voeren als er maar een staatshervorming komt. Of zouden ze eindelijk begrepen hebben dat hun vorige beleid onaanvaardbaar is voor de Vlaamse kiezers?
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Men spreekt over de elfenpartijen. Wel grappig dat men die elfen toch nodig heeft om een regering te vormen. Trouwens na verkiezingen mag je nva ook stilaan bij die elfpartijen gaan rekenen. Doe maar verkiezingen dan krijgen we zeker een vlaamse minderheid in de regering, zoniet Wilmes tot 2050
  • Hubert Collaer

    4 jaar geleden
    Jan Peeters,Bartje had groot gelijk,waarom iemand beboeten omdat hij alleen op een bankje zit of een koppel dat naast elkaar fietst.De mondmaskerplicht ook in Brussel is gewoon paniekvoetbal van de experten die maar tegen elkaar opbieden.En ja de MR deugt van geen kanten,Bouchez heeft nu wat hij wil,premier en 7 ministers waarom dan een nieuwe regering vormen.Lachaert heeft Vilvaldi met Rutten getorpedeerd en nu wil het wel doen zonder N-Va zogzegd om het communautaire.
  • Maria de swert

    4 jaar geleden
    Vorig jaar na de verkiezingen PS - N-VA ; nooit - jamais nu is het voor hen te hopen dat ze iets bereiken , want ze zitten met de daver op hun lijf , want als er verkiezingen komen walst Vlaams Belang hen plat of wat dacht je , zo zie je maar wat woorden waard zijn als het te warm wordt 0,0 !
  • Marieke Marcelis

    4 jaar geleden
    Beschaamd over deze schertsvertoning.