Vrouwen met bloemen in de hand vragen de vrijlating van opgepakte betogers in Minsk.
Volledig scherm
Vrouwen met bloemen in de hand vragen de vrijlating van opgepakte betogers in Minsk. © EPA

Rusland hekelt buitenlandse pogingen om Wit-Rusland te destabiliseren

Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vinden er vanuit het buitenland duidelijke pogingen plaats om Wit-Rusland te destabiliseren. Dat heeft Maria Zacharova, woordvoerster van het ministerie, donderdag verklaard. In Wit-Rusland wordt al vier dagen geprotesteerd tegen de herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko.

3 reacties

  • Jean-Pierre Huysmans

    4 jaar geleden
    Moet Verhofstadt niet naar ginder (gelijk als in Oekraïne) om onzin uit te kramen. Of kennen ze hem daar al. Veel beloven maar niks doen en zijne staart intrekken
  • Eric Brocatus

    4 jaar geleden
    Nee Glenn, internationale waanemers werden niet toegelaten en de onafhankelijke waarnemers moesten op verre afstand blijven of werden gearresteerd, enkel de officiele regeringswaarnemers werden toegelaten. Waarnemer buiten telde 32 stemmers en op het protocol stonden er 465. Fraude op grote schaal maar niemand kan er tegen ingaan zonder de omon en de gevangenis te zien.
  • glenn wouters

    4 jaar geleden
    Destabiliseren? Het land is al gedestabiliseerd. Als je ziet hoe ze daar te keer gaan regen onschuldige mensen. Een grote schande, net zoals de verkiezingen daar. Ik vraag me trouwens af waarom er steeds waarnemers bij zijn. Die staan erbij en kijken ernaar hoe er gesjoemeld wordt, en laten dat gewoon toe?