Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dit is wat corona (niet) doet bij kinderen: minder vaak positief, minder ernstige symptomen en amper besmettingen op school

Kinderen testen minder vaak positief voor het coronavirus dan volwassenen en als ze besmet zijn, ontwikkelen ze minder vaak ernstige symptomen. Ze lopen ook amper risico op besmetting op school. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing over het coronavirus van het Nationaal Crisiscentrum. Hij deed dat op basis van een grote studie over Covid-19 bij kinderen in België. De studie bevestigt verschillende andere buitenlandse studies. 

38 reacties

  • André Decrock

    4 jaar geleden
    Maar ze kunnen wel hun ouders besmetten en in vele gevallen zijn er ouders die ook risicopatiënten zijn, wie is dan verantwoordelijk ?
  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    Kinderen hebben een groot thymus die T-cellen aanmaken en die T-cellen zijn het beste om covid-19 te stoppen. Bij volwassenen is dit orgaan bijna volledig gekrompen, dus steeds minder T-cellen. Zoek maar gerust op.
  • Gezova Maria

    4 jaar geleden
    Als kinderen zal besmetten dan kan makkelijk door geven aan ouders en uma Ik geloof niet meer aan julie Wie kan ons garanderen dat zal geen besmetten kregen? Voor mijn kinderen belangrijk dan die school omdat is heel gewaarlijk
  • Freija Rosseau

    4 jaar geleden
    Mondmaskers in de klas , welke onzin is dat nu . Op restaurant en café moet het ook niet. Uiteindelijk is de klas een grote bubbel ! Ze eten samen en sporten samen , zonder masker ! Vandaar de mondmaskerplicht in de klas ?
  • Joris De Crom

    4 jaar geleden
    Joris De Crom Minder verwarming in de klassen en meer de ramen open, nog begrip dat de Juf of meester een monmasker draagd maar wat met de dofen en slechthorende. Waar het lip lezen en mimiek zo belagrijk is voor cominucatie.