Ikea Zaventem weer open, verdacht pakket tot ontploffen gebracht

De vestiging van meubelwinkel Ikea in Zaventem is vrijdagmiddag ruim een uur ontruimd nadat een verdacht pakket was aangetroffen in de ondergrondse parking. Het werd tot ontploffen gebracht, maar bleek leeg te zijn.

Guy Stevens en Joost Freys

Een lid van het securityteam van Ikea merkte om 13.36 uur in de ondergrondse parking een klein koffertje op om muziekinstrumenten in op te bergen. Hij vond dat verdacht en verwittigde de winkelverantwoordelijke van Ikea. Die alarmeerde op zijn beurt de politiezone Zaventem.

Daarop werd meteen de hele winkel ontruimd. Zowel de klanten als het personeel werden verzameld op een afstand van het gebouw. Daar werden dekentjes uitgedeeld om de klanten warm te houden.

“We hebben alle mensen meteen geëvacueerd, want we nemen geen enkel risico met de veiligheid van onze klanten en ons personeel”, zegt Annelies Nauwelaerts van Ikea België.

De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (Dovo) kwam ter plaatse. Na overleg met de lokale politie besloot het even na 15 uur om het verdachte koffertje tot ontploffing te brengen. "Het was loos alarm", zegt Wendy Biesmans. De ontruiming werd meteen opgeheven. "De geëvacueerde klanten werden meteen weer allemaal naar binnen geleid."

Het pakket bleek leeg te zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen