VLNR: Bart De Wever, koning Filip en Paul Magnette.
Volledig scherm
VLNR: Bart De Wever, koning Filip en Paul Magnette. © EPA

Koning rekt tijd met nieuwe consultaties, De Wever betreurt dat “moed ontbreekt om eindeloze carrousel te stoppen”

Koning Filip houdt het ontslag van de preformateurs zoals verwacht in beraad. Bart De Wever en Paul Magnette brachten dertig minuten in het Paleis door om hun eindverslag af te leveren. De N-VA-voorzitter postte nadien een filmpje op zijn Twitterprofiel. “Gezien de ongeziene economische en sociale uitdagingen betreur ik enorm dat vandaag alsnog de moed ontbreekt om de eindeloze carrousel van formatierondes eindelijk te stoppen. Persoonlijk ben ik overtuigd dat een sterk regeerakkoord kon gesloten worden”, klinkt het daar.

219 reacties

  • De Waarheid

    4 jaar geleden
    Lachaert zegt nu dat men spelletjes achterwege moet laten. Wat heeft hij net zelf gedaan door eisen te stellen als niemendal partijtje?
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Lieve Geyter, de Belg op straat komen? Laat me niet lachen. Dat krijgt men alleen maar gedaan van schoolkinderen die een dagje kunnen spijbelen. De Belgen zijn roepers maar daar blijft het ook bij. De politiekers zijn zich daar van bewust en profiteren van de situatie.
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Waarom lees je niets van Vlaams belang of PVDA? De koning nodigd alle partijen uit dat zijn toch ook partijen, Of het nu je voorkeur is of niet, Wat wordt er nu gedaan meer dan 440dagen niets nada
  • Norbert Bauwens

    4 jaar geleden
    Bij de liberalen gaat het "om de inhoud". Dus om de 7 ministerposten die ze als verliezers toch ten koste van alles willen behouden.
  • jos duriau

    4 jaar geleden
    Al onze politiekers moeten niet te hoog van de toren blazen , wat hebben zij het laatste jaar gedaan ? Eindeloos discusieeren , touwtrekken voor de beste postjes en verder een jaar goedbetaald verlof genomen op onze kosten .