Alexander Lukashenko, Wit-Russisch president en de laatste dictator van Europa.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Lukashenko, Wit-Russisch president en de laatste dictator van Europa. © AP

Wit-Rusland schudt stilaan het juk van dictator Loekasjenko van zich af: “De bom is gebarsten”

“Europa’s laatste dictator” Aleksandr Loekasjenko lijkt zijn greep op de macht in Wit-Rusland stilaan te verliezen. Na de harde repressie van protesten keert de rust stilaan. Maar de geest lijkt uit de fles: “De bom is gebarsten nadat jarenlange frustraties zich opstapelden”. Maar omdat Loekasjenko voorlopig niet wil wijken, is de rol van buur Rusland de komende weken cruciaal.

5 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Het zal volledig door Rusland worden geannexeerd. Op de manier zoals de Krim. De president verpatst zijn land krijgt daarvoor een persoonlijke compensatie, zoals Janoekovitsh en de oppositie vertrekt richting strafkamp Siberië.
  • jaak wittouck

    4 jaar geleden
    Misschien wordt Belarussia wel opgesplitst in een Westelijk- en een Oostelijk deel wat dan ook de Russen kan zinnen. Wat er zich nu achter de schermen afspeelt weten we niet maar Poetin wil zeker niet dit gehele gebied prijsgeven , dit hebben we gezien in Ukraine , Poetin zal een deel van de koek willen.Een nieuwe grens op de Dnepr of Bjaresina is dan ook een optie .
  • Serge Aernoudt

    4 jaar geleden
    Iemand die zijn eigen volk zo durft laten afranselen door de politie is het zeker niet waard om president te zijn. De Politie die het uitvoert is evenmin haar job waardig.
  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Poetin niet veel zin om in te grijpen ? Ik dacht eerder het tegenovergestelde. Hij doet alle moeite om Belarus (Wit-Rusland) over te halen zich te integreren in Rusland. Dus zou een seintje van Loekashenko niet meer dan welkom zijn.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Niet te vroeg Victorie kraaien! Die kerel zal zich niet zo gemakkelijk laten afzetten. Als ze niet oppassen krijgen ze een burger oorlog en zou Poetin moeten tussenkomen,waar die waarschijnlijk niet veel zin in heeft.