Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Al tweede jaar op rij produceren we minder vlees (maar daarom eten we het niet minder)

Voor het tweede jaar op rij kent de wereldwijde productie van vlees een dipje. Dat blijkt uit cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN. Schuldigen zijn vooral de varkenspest en de lockdown. En het betekent niet dat we daarom minder vlees eten.

6 reacties

  • St V riel

    4 jaar geleden
    ja bartje, omdat er nog mensen zijn die zich niet door zichzelf hoog ingeschatte goeroes laten leiden. Ga mezelf nu een biefstuk friet klaar maken.
  • Bart Schellens

    4 jaar geleden
    Snap niet dat mensen nog altijd vlees eten?? Waarom moeten ziektes door het eten van dierlijke producten nog vergoed worden door de belastingbetaler? Waarom moet ik betalen om wat een ander in zijn lichaam steekt?
  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Niet minder vlees maar we kopen al jaren rechtstreeks van bij de boer! Die zijn eigen kippen,lammeren en koeien kweekt. Iets duurder misschien maar pakken lekkerder.En geen voorverpakte biefstuk opgespoten met water vanuit de supermarkt.
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Maar een goede biefstuk van uit Roemenie of Poland smaakt ook goed hoor en hoe ze de dieren daar verzorgen zal mij worst wezen en die van die dieren organisaties ook zij hebben er juist voor gezorgd dat het van ginder moet komen.
  • Sjonny Martero

    4 jaar geleden
    Als we het hier niet kweken zal het van ergens anders komen. Er zijn zoveel dingen waar we de eerste van de klas willen zijn en het eigenlijk niets opbrengt terwijl het meer kost en we zeer afhankelijk worden.