Chris Froome (vooraan) en Geraint Thomas (in vierde positie) gaan niet mee naar de Tour.
Volledig scherm
Chris Froome (vooraan) en Geraint Thomas (in vierde positie) gaan niet mee naar de Tour. © Photo News

Team Ineos zet alles op titelverdediging Bernal: géén Thomas of Froome in Tour-selectie

WielrennenVerrassing van formaat. Team Ineos Grenadiers laat Chris Froome én Geraint Thomas thuis voor de Tour. De Britse ploeg zet alles op de titelverdediging van Egan Bernal. Giro-winnaar Richard Carapaz wordt wel bij de selectie gehaald.

9 reacties

  • eric reynebeau

    4 jaar geleden
    Froome is niet in vorm en verlaat Ineos dus begrijpelijk dat men hem niet mee neemt. @Vandenbossche. Toch 4x tour gewonnen dus kon meer dan vallen en moest jij op het einde van je carriere nog enkele miljoenen kunnen oprapen je zou het laten liggen zeker.
  • Herman Van Arendonk

    4 jaar geleden
    Ik begrijp het wel. Froome and Thomas hadden waarschijnlijk geen zin om voor Bernal te rijden, en Ineos zet alles op de prolongatie van zijn titel. Als Roglic weer fit is, dan zijn Bernal en Carapaz de Ineos renners die de Sloveen kunnen volgen. Je kon in de Dauphine zien dat Froome en Thomas er afgereden worden als Jumbo het tempo hoog legt.
  • Pete August

    4 jaar geleden
    Totaal bizarre beslissing, zeker mbt Froome
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Het is een logische beslissing,natuurlijk verdienen Froome en Thomas meer respect.Maar zo gaat dat nu eenmaal, het is dan ook nauwelijks nog sport te noemen het is een beroep.In het bedrijfsleven gaat het precies hetzelfde als ze je niet meer kunnen gebruiken beland je op een zijspoor.
  • Paul Willems

    4 jaar geleden
    Gelukkig nemen ze Carapaz mee.