PN/Leye
Volledig scherm
PREMIUM
© PN/Leye

ONZE OPINIE. Zijn we wel klaar om “samen te leven” met het virus?

“We moeten leren leven met het virus.” Het was misschien wel het opvallendste zinnetje tijdens de persconferentie van premier Wilmès (MR). “Geen enkele maatregel zal het virus volledig kunnen stoppen. Het zal nog een tijd blijven circuleren.” En nog: “We moeten een oplossing vinden voor de langere termijn. Iets dat u ook kunt volhouden.” 

7 reacties

  • Paul vanhaezebrouck

    4 jaar geleden
    Eenduidige richtlijnen van één persoon zouden beter zijn, en niet van 2 ministers, 3 virologen, en nog 2 andere experten. Het virus gaat nooit meer weg. Voor zij die niet kunnen samenleven ermee, den wetten van de natuur zijn onverbiddelijk, zonder pardon, en zonder aanzien des persoons.
  • ivo simons

    4 jaar geleden
    De laatste maanden wordt ons land overspoeld met experts, wetenschappers, adviseurs en noem ze maar. Ze willen allemaal in de kijker lopen met hun (spijtig genoeg) meestal tegenstrijdige raadgevingen en slogans. Een gezonde aanpak van het probleem, zoals in Nieuw-Zeeland waar men geen baat heeft aan al die meestal nutteloze adviezen, blijft echter uit.
  • Patsy Sweerman

    4 jaar geleden
    als iedereen een beetje respect heeft voor de andere kunnen we een "beetje terug naar het nieuwe normale zo moeilijk is dat toch niet, een beetje goede wil en gezond verstand en we geraken erdoor
  • Albert Gysels

    4 jaar geleden
    Ik ben 100% bereid om samen te leven met dit en andere virussen, dat doet het biologisch leven al honderdduizenden jaren. Ieder mens heeft 1.5 kg aan virussen en bacteriën en alles gaat goed. De mond zit vol micro-organismen waaronder schimmels, oerbacterien,virussen en wel honderden soorten bacteriën. De meeste zijn onschadelijk maar toch leven we ermee. Ik word al 35 jaar -ben 67-niet meer ingeënt tegen de griep en ik leef nog.Ik sterf liever moedig in vrijheid dan leven als een bange slaaf
  • jef vanderbruggen

    4 jaar geleden
    Het zal worden zoals samenleven met het virus AIDS. Het gaat niet weg maar zolang je de juiste beschermingsmiddelen gebruikt is er weinig gevaar. Op termijn zullen er (net zoals bij AIDS) medicijnen komen waarmee je prima verder kan maar het besmettingsgevaar zal blijven bestaan. Doenbaar dus mits inachtneming van bepaalde voorwaarden.