Geen zin in boterhammen? Deze broccolisandwich met kip is de next level lunch
Brood bakken is hip. Broccolibrood bakken nog veel hipper. Beleg een sneedje met gekruide kippenblokjes en verse salade en je krijgt een broodje om u tegen te zeggen.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
1 broccoli
60 g veldsla
bussel radijsjes, in plakjes
2 el fijngehakte peterselie
handvol koriander
2 el fijngehakte bieslook
600 g kippenblokjes
4 eieren
100 g havermout
30 g pitten en zaden
1 el currypoeder
100 g zure room
100 g platte kaas
1 el mosterd
1 el azijn
boter
peper en zout
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de havermout in een blender en mix fijn. Snij de broccoliroosjes en de steel in stukken, doe in delen in een blender en mix fijn.
2. Schep het havermoutmeel onder de broccolirijst. Voeg de eieren, peterselie, bieslook en pitten en zaden toe en meng tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout.
3. Schep het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en zet 40 minuten in de oven. Laat het brood daarna afkoelen op een rooster.
4. Mix de koriander met de zure room, platte kaas, mosterd en azijn glad. Kruid met peper en zout. Kruid de kippenblokjes met het currypoeder, peper en zout en bak ze goudbruin en gaar in boter.
5. Snij het broccolibrood in sneetjes. Leg telkens 2 sneetjes brood op de borden. Schep er de kippenblokjes op en verdeel er de radijsjes en de veldsla over. Bedruppel met de dressing en sluit met een tweede sneetje brood. Serveer meteen.
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel