Meer dan 175.000 inwoners hebben het advies gekregen om elders onderdak te zoeken.
Volledig scherm
Meer dan 175.000 inwoners hebben het advies gekregen om elders onderdak te zoeken. © AP

Gouverneur: “Als je nog in ontkenningsfase zit over klimaatverandering, kom naar Californië”

Ondanks de inspanningen van meer dan 10.000 brandweerlieden breiden de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië (langs de westkust van de VS) zich nog steeds uit. Zeker zes mensen zijn omgekomen, 43 raakten gewond en al meer dan 500 huizen en andere gebouwen zijn verwoest. 

12 reacties

  • Bart Vanbecelaere

    4 jaar geleden
    Ongelofelijk hoeveel mensen hieronder nog steeds beweren dat de mens niet de hoofdoorzaak is. 98 van de wetenschappers die dit bestuderen komt namelijk tot de conclusie dat de huidige verandering door de mens veroorzaakt wordt. Wetenschappers, dat zijn mensen die anders dan diegenen die hieronder reageren, het Bestudeerd en geanalyseerd hebben. En wel deelaspect die mensen ook bestuderen: 98 procent komt tot dezelfde conclusie. En nee, die zijn niet kwaadwillend
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het doet er niet toe wat of wie de oorzaak is. De mens overleeft door zich aan te passen. Dat is altijd zo geweest. En vaak is dat door zelf invloed uit te oefenen op de omgeving. Dat is ook altijd zo geweest. Anders was er niet eens landbouw. Wie het lot gewoon ondergaat is de verliezer.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Klimaatverandering door de mens of gewoon een normale cyclus (dan wel heel versneld) heeft niet zozeer belang. Het grote probleem is dat de wereld niets doet om zich er op voor te bereiden. De politici snappen het niet, 'schaap'-mensen ook niet. Alles moet aangepast worden aan extreme droogte en extreme wateroverlast
  • Kristine Delacourt

    4 jaar geleden
    De oorzaak is wel degelijk de mens. Sinds de jaren 80 is de klimaatopwarming opeens ontzettend beginnen versnellen op een niet natuurlijke manier. Wat is er toen precies gebeurd? Begin van het internet? Explosie van het internationaal massatoerisme? Ontwikkeling van de derde wereld? Bevolkingsexplosie? Een combinatie van factoren? In ieder geval IETS door de mens teweeg gebracht.
  • wim helsen

    4 jaar geleden
    Klimaatveranderingen zijn er altijd geweest en zullen altijd blijven bestaan. Niemand die het tegendeel beweert alleen het aandeel dat de mens daar in heeft wordt tegengesproken. Dat wordt alleen gezegd om geld uit ons zakken te slaan.