Links: het controversiële politieoptreden. Rechts: Jozef Chovanec (38).
Volledig scherm
Links: het controversiële politieoptreden. Rechts: Jozef Chovanec (38). © RV

“Als er geen politieke reactie komt na dood van Chovanec betogen we tot minister van Justitie ontslag neemt”

Als er geen politieke reactie komt op het overlijden van Jozef Chovanec in een politiecel, dan komt er een forse reactie van actiegroep Belgian Youth against Racism. “We zullen betogen tot minister van Justitie Koen Geens ontslag neemt, de verantwoordelijken op non-actief gezet zijn en het proces in alle transparantie gevoerd wordt”, klinkt het in een persbericht.

69 reacties

  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    In de media wordt verzwegen dat Reynders reeds drie dagen na het voorval op de hoogte was. Zal informeel met Michel en met de regeringsgetrouwe Jambon tot stilhouden hebben beslist. Vergeet niet dat ondertussen Reynders EU-commissaris is voor Justitie? Kan hij in dit ambt aanblijven. Zijn Ierse collega ligt voor overtreding van contactregels al onder vuur. En achter dit maneuver zal cvd&v toetreden tot vivaldi omdat de band met N-VA nu niet langer kan worden verdedigd. Wat een oplichterij?
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    In juli 2018 hadden in de eerste plaats Michel en Reynders veel te verliezen indien dit voorval met een EU-onderdaan in de media zou komen. Welke rol speelt de toenmalige burgemeester van Charleroi Magnette, die Minister Jambon hierover moest inlichten. Deze drie grote tenoren met grootse plannen beschikten met het geheimhouden van dit voorval over een stevige stok om Jambon en zijn partij de nodige slagen toe te brengen op een belangrijk moment, deze regeringsvorming. This must be Belgium.
  • Benny Wilmsen

    4 jaar geleden
    Ik zie 4 agenten in de ruimte , die zullen toch perfect weten wat hun taak is . Als de arrestatie zo een groot probleem was heb je in mijn ogen geen tijd om Hitler te groeten . Hier moet geen minister of wie dan ook voor bloeden , alleen diegene die in die ruimte waren en diegenen die het onder de mat hebben proberen te vegen
  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Waarom de ministers aanvallen? Nee de politie bazen en het gerecht moeten aangepakt worden. Zijn de politie mensen in het filmpje al opgepakt? Deze moeten uit hun functie gezet worden zolang het onderzoek loopt.
  • Werner Dierckx

    4 jaar geleden
    Verder onderzoek en vonnis van rechtbank afwachten. Daarna roepen en tieren.