Opnieuw explosie in Antwerpen: granaat ontploft op straat in Deurne

 ©  bfm

In Deurne is afgelopen nacht opnieuw een granaat ontploft in de buurt van het Sportpaleis. Het explosief ontplofte op straat. Er vielen geen gewonden.

(jtp)

‘De explosie vond omstreeks 3.05 uur plaats in de De Gryspeerstraat in Deurne’, bevestigt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. ‘De granaat werd in het portiek van een voormalige apotheek geworpen, maar rolde terug op straat en kwam dan pas tot ontploffing. Niemand raakte gewond’, zegt hij. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse.

Het incident is het vierde gewelddadige incident dit weekend. Zondagmorgen ontplofte in Borgerhout een granaat onder een geparkeerde wagen, terwijl daags ervoor een woning beschoten werd om de hoek. Het is nog niet duidelijk of deze nieuwe ontploffing gelinkt kan worden aan de vorige incidenten of aan het drugsmilieu.

In Deurne vond zaterdagnacht overigens ook een ontploffing plaats in de Kerkhofweg. Daar raakte een voordeur van een huurwoning volledig vernield, maar er was geen sprake van een granaatontploffing. Volgens buurtbewoners zijn er al langer problemen met hangjongeren.