Nieuwe eigenaar geviseerd pand in Deurne twijfelt over verhuis na explosie: “Ik heb een kindje”

Afgelopen nacht is een granaat ontploft tegen de gevel van een leegstaand pand in Deurne. Het heeft er alle schijn van dat de daders zich van woning hebben vergist. De man die het pand aan het verbouwen is, twijfelt of hij wel moet verhuizen. “Ik heb een kindje. Gelukkig waren wij niet thuis.”

LEES OOK: Opnieuw explosie in Antwerpen, granaat ontploft op straat in Deurne

Iets na 3 uur schrikten buurtbewoners in de De Gryspeerstraat in Deurne op. Een granaat ontplofte er op straat, vlak voor de gevel van een leegstaand pand. Niemand raakte gewond. Waarschijnlijk heeft de dader zich van woning vergist en was de granaat bedoeld voor een van de buren van de vroegere apotheek.

“Ik weet ook niet wat er gebeurd is. Ik woon hier nog niet en er is al iets ontploft. Gelukkig waren we niet thuis”, vertelt de nieuwe eigenaar van het geviseerde pand ’s ochtends na de feiten aan ATV. De man is volop bezig met de verbouwingen in huis, maar twijfelt of de verhuis er nog komt. “Ik denk er aan om hier niet meer te komen wonen. Ik zou hier wonen met mijn kindje. Dat brengt heel veel stress met zich mee.”

Een van de buren hoorde de ontploffing van vlakbij. “Ik was aan het slapen en plots was er een hevige knal. Mijn eerste idee was dat mijn huis weg was”, zegt de oudere vrouw aan ATV. “Het is een slechte wereld geworden. Ik woon hier al 86 jaar en ben nog nooit iets tegengekomen.”

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER