Archiefbeeld. Regisseur Robbe De Hert in gesprek met onze journaliste Sabine Vermeiren. (2016)
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld. Regisseur Robbe De Hert in gesprek met onze journaliste Sabine Vermeiren. (2016) © Photo News

Onze journaliste Sabine Vermeiren neemt afscheid: “Zijn grootste angst was om vergeten te worden”

Robbe De Hert had bij leven een verlammende angst. Het was niet de angst voor z'n suikerziekte, niet de angst om z'n steeds slechter wordende zicht te verliezen, niet de angst dat z'n kapotte benen hem voorgoed in de steek zouden laten. Het was de angst om vergeten te worden. Dat zegt onze redactrice Sabine Vermeiren, die hem de laatste jaren van z'n leven goed leerde kennen. “Hij had nagenoeg niemand meer. Er zaten muizen in het gebouw. Met z’n laatste liefde was het niks geworden.”

8 reacties

  • Erik Boeren

    4 jaar geleden
    Robbe, je zal nooit vergeten worden! Ik herinner me nog goed toen miin vader, André als geluidsman samen met jou erop uitrokken voor opnames, we kwamen bij je thuis, heb je nog ontmoet in De Pallieter over mijn vader gesproken die toen al 10 jaar vermist was, goed gelachen toen, je bezoek aan den BP in Mortsel! Rust in vreide schat!
  • Jacques Leonard

    4 jaar geleden
    Meneer Robbe De Hert, u kunt dit bericht niet meer lezen. Maar als één van de pioniers van de Belgische regisseurs zullen we je nooit vergeten. U was een icoon in verschillende domeinen, een realist die alles in zijn context wist te plaatsen. Dank voor uw pioniersrol en voor alle films waar wij mochten van genieten. RIP meneer R. De Hert. Er is maar één woord voor DANK.
  • Patrick Van den Winckel

    4 jaar geleden
    RIP Robbe, ik ga je nooit vergeten. Ik was figurant in Brylcream Boulevard (vervolg van Blueberry Hill). Ik hoor je nog roepen op het kerkhof... "Schat, Schaaat… joa gaai Schat... goad' is ne meter achterooit! " Geweldige herinnering aan deze dag!
  • Jeanine Braekenier

    4 jaar geleden
    Je blijft in ijn gedachten je was een toffe kerel met het hart op de tong , rust in vrede
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    "Een rebel leert niet van zijn fouten ,anders is het geen rebel "- heb De Witte voor de zoveelste keer gezien en het blijft hot , top cinema - ook de Witte was een rebel , het zijn degenen die de democratie staande houden - we verliezen er weer eentje, een grote en echte xxx