Direct naar artikelinhoud
DeurneUpdate

Na nieuw nachtelijk geweld: toevallige voorbijganger vindt geladen granaat op straat in Antwerpen

Na nieuw nachtelijk geweld: toevallige voorbijganger vindt geladen granaat op straat in Antwerpen
Beeld BELGA

Afgelopen nacht is opnieuw een aanslag gepleegd in Deurne (Antwerpen). Daar was zondagnacht al een granaat ontploft voor de deur van een leegstaande apotheek. Deze keer werd het huis ernaast geviseerd. In een straat verderop werd dan weer een granaat gevonden. 

en

Gisteren was er al twijfel of de granaat die schade aanrichtte aan de apotheek wel degelijk gericht was tegen de bewoner van die apotheek. De buitenlandse man die de zaak overkocht en nu renoveert, was er het hart van in. Hij twijfelt of hij met zijn jong gezin nog wel blijven wonen in de Gryspeerstraat. 

Vannacht rond 3.30 uur werd duidelijk dat de aanslagplegers niet de apotheek maar wel het huis ernaast van de familie El B. viseren. De familie woont er zelf niet meer, zij woont wat verderop in dezelfde wijk in Deurne. De voorgevel en de voordeur werden vanop straat onder vuur genomen.  

De federale gerechtelijke politie is ter plaatse, de ruime omgeving is afgesloten. Ook het tramverkeer kan voorlopig wel door.

Met deze aanslag is het wel duidelijk dat het drugsmilieu ermee te maken heeft. De familie El B. kwam in het verleden herhaaldelijk in opspraak in drugsonderzoeken. Eén van hun zonen Samir El B. werd enkele jaren geleden bij een afrekening in het drugsmilieu in Rotterdam doodgeschoten. 

De voordeur van het pand naast de apotheek werd onder vuur genomen.Beeld Marc De roeck

Granaat

Wat verderop, in de Van Amstelstraat, werd dan weer een granaat gevonden door een toevallige voorbijganger. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om het springtuig, dat nog intact was, te verwijderen. 

“Het was een passant die iets voor 11 uur de politie verwittigd heeft”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.  De straat kon anderhalf uur na de oproep alweer vrijgemaakt worden. Of er een link is met de eerdere gewelddadige incidenten van de afgelopen dagen, wordt onderzocht.

Granaat
Beeld Marc De Roeck