De piste om de Vlaamse coalitie herschikken duikt met de regelmaat van de klok op, maar het is maar de vraag of Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) daar veel zin in heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
De piste om de Vlaamse coalitie herschikken duikt met de regelmaat van de klok op, maar het is maar de vraag of Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) daar veel zin in heeft. © BELGA

N-VA voert de druk op, maar kan alleen machteloos afwachten wat CD&V doet

N-VA voerde de afgelopen dagen de druk op: als Open Vld en/of CD&V meestappen in een paars-groen of Vivaldi-scenario, dan zal dat gevolgen hebben, ook voor de Vlaamse regering. Maar hoe dan? Morrelen aan de samenstelling ervan blijft in ieder geval onwaarschijnlijk. 

38 reacties

  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Deelregeringen opdoeken zou een grote stap vooruit zijn
  • simonne goderie

    4 jaar geleden
    De blokkering van cd$v tesamen met Nva in het gesmeed voorakkoord moet stoppen en een vivaldIi clausule is het meest plausibele dat mogelijk is ,zoniet moeten er direct nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven !
  • Carlo Verstappen

    4 jaar geleden
    De Vlamingen zijn in België in de meerderheid, hebben de grootste economie en betalen het meeste en toch proberen ze nog altijd ons in een minderheidsregering te stoppen en dat komt omdat onze politiekers geen ruggengraat hebben. Terwijl De Waalse politiekers opkomen voor hun kiezers denken de Vlaamse aan hun eigen ik.
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Vlaanderen moet het absoluut niet van het NVA hebben. We hebben gezien hoe het NVA de Vlaming geplukt heeft tijdens de vorige regering. Ze hebben gefaald op zowel nationaal als op gewestelijk vlak
  • Lucas Broes

    4 jaar geleden
    'Patrick Gorra 1 federale kieskring en alle politieke spelletjes zijn afgelopen !' Met één man, één stem en dan inderdaad alle spelletjes afgelopen.