Archiefbeeld van La Caleta beach op Tenerife.
Volledig scherm
Archiefbeeld van La Caleta beach op Tenerife. © AP

Wanhoop op Canarische eilanden: “Wanneer we niet aan Covid-19 sterven, dan sterven we van de honger”

Belgen kunnen nog steeds naar de Canarische Eilanden reizen, al geldt voor sommige eilanden code oranje. Toch ogen de badplaatsen leger dan ooit. Veel toeristen zijn er niet meer, maar de economische crisis is helaas wel tastbaar aanwezig. Tienduizenden mensen vrezen voor hun job. Wanhoop regeert: “Wat op de Canarische Eilanden gebeurt, is een catastrofe.” Dat blijkt uit een reportage van ‘Die Welt’.

41 reacties

  • Adriaan De Backer

    4 jaar geleden
    Sommigen hebben blijkbaar het artikel niet echt goed begrepen en maken melding omtrent hun vakantie op één van de Canarische Eilanden, hoe rustig en veilig het wel niet is op Tenerife, hoe veel plaats er wel niet is aan hun hotel op Gran Canaria, en in het restaurant waar ze eten .Wel laat dat nu net het grote probleem zijn voor de bevolking aldaar !! Het is te rustig om er van te kunnen leven .En dit is helaas overal zo ter wereld Cultuursteden , buitenlandse badplaatsen enz. = doffe ellende
  • Sabine Bekaert

    4 jaar geleden
    Eric De Bruyne en Karolien Minne , ben blij ook eens een verstandige commentaar te lezen. Hier op gran canaria zijn er momenteel 1901 gevallen , en als er in 1 straat al 50 panden te koop of te huur staan, is de rekening snel gemaakt, toch? Groetjes uit gran canaria...42graden momanteel.
  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    Volgend jaar kunnen ze dubbel vragen. Iedereen gaat terug op reis willen met overvraag tot gevolg. En ze betalen extra wat ze nu hebben bespaard aan reizen.
  • Koen Meulkens

    4 jaar geleden
    Ik lees hieronder een paar keer dat de Canarische eilanden teveel op het toerisme inzetten. Ik woon in Lanzarote en nodig iedereen uit hier iets anders te proberen op een volcanische rots. Van de landbouw moeten ze t hier alleszins niet hebben, op een paar wijngaarden na dan.
  • Alain Verbruggen

    4 jaar geleden
    Dit is helaas het geval overal ter wereld, de toeristische sector is bv in Azië quasi volledig stilgevallen. Ook hier voor vele miljoenen mensen hun enig vorm van inkomen. Ik ken daar mensen en de verhalen zijn schrijnend. Hopelijk is deze nachtmerrie voor iedereen snel voorbij.